Inapoi la ursus.ro

URSUS - Regele Berii in Romania

TIFF - Festivalul International de Film Transilvania

TIFF 2012 Live

URSUS Open Air - kilometrul zero al TIFF 2012

Pe perioada TIFF 2012, clujenii se pot bucura de proiectii de film in URSUS Open Air, locatie open air a festivalului aflata in Piata Unirii. In fiecare seara din cele 10 ale festivalului, peste 1000 de spectatori pot savura productii de top, de la comedii de senzatie si documentare originale pana la povesti de dragoste memorabile si drame impresionante.

Citeste mai departe

TIFF 2012 porneste la drum

Vineri, 1 iunie 2012, incepe la Cluj cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania. Filmul "Despre oameni si melci", al doilea lungmetraj regizat de Tudor Giurgiu deschide TIFF-ul de anul acesta. Competitia este dedicata de obicei regizorilor aflati la primul sau al doilea lungmetraj iar anul acesta se anunta mai stransa ca niciodata. Cele 12 filme inscrise vin din tari precum Islanda, Norvegia, SUA, Germaina, Danemarca, Olanda, Israel, Austria, Canada, Rusia sau Chile.

Citeste mai departe

TIFF 2011 - retrospectiva

2011 a fost un an special pentru TIFF. Editia cu numarul zece a Festivalului de Film International Transilvania a avut parte de zece zile incarcate cu proiectii eveniment, concerte, spectacole de teatru, expozitii si lansari. Spectatorii au avut parte si de ateliere, masterclass-uri, intalniri si discutii cu protagonistii filmelor, lansari de carte, DVD-uri sau reviste. A fost anul in care TIFF a premiat nume celebre ale cinematografiei mondiale, Jacqueline Bisset si Michael York, dar si oameni ce au marcat cinematografia romaneasca - Lucian Pintilie si George Motoi.

Citeste mai departe